Hall Cosplay -kisan tuomaristo

Melina “MeNanA”

”Helloooo my I´m Melina. The most people probably know me as ”MeNanA”.

I started cosplaying in 2006. My first costume was Minako Aino from Sailor Moon.

Kuvaaja Embo Cosplay Photography https://www.facebook.com/EmboCosplayPhotography/?fref=mentions

At first i wasn´t really interested in cosplay, because i thought its kind of freaky. But after i wore my first costume and met a lot of nice people i changed my mind really fast.

Until today i already made more than 50 costumes. Thats not really much compared to others. In 2015 i was one of the german representatives for the WCS finals in Japan. I would say my greatest success (so far) with cosplaying 🙂 

I really enjoy to sew! To be honest more than to wear my cosutmes… maybe i´m already to old haha 😀 but the most costumes are so uncomfortable. Besides i love to do photoshoots 🙂 So i´m really looking forward to be back in Finland and have the possibility to share an amazing weekend with everyone! (And don´t forget the food !!! ;DDD)” 

 

 

 

 

Tekla ”megurinemagnet” Kokkonen

“Hei! Nimeni on Tekla ”megurinemagnet” Kokkonen. Olen 21-vuotias ja harrastanut cosplayta vuodesta 2010. Vuosien kuluessa cosplaysta on tullut minulle hyvin rakas harrastus, josta nautin koko sydämestäni. Olen kisannut cosplayn parissa useaan otteeseen, ja viimeisin sijoittuminen tapahtui Eurocosplay-karsinnassa Desuconissa vuonna 2017.

Kuvaaja: Rea Rautamies https://weetu.kuvat.fi/

Tuomaroidessa kiinnitän huomiota mm. materiaalivalintoihin, asun siisteyteen niin sisältä kuin ulkoa, sekä toimiviin muotoihin ja luoviin ratkaisuihin. Kokonaisuudessa näkyvä hahmouskollisuus on mielestäni viimeinen silaus puvulle kuin puvulle.

Onnea pukujen tekemiseen! ♥ (◠‿◠)”

 

 

 

 

 

 

 

Hanna “Cidate” Karvonen

”Kuvaus: Olen Cidate ja jo reilun määrän vuosia harrastanut cosplayta. Tykkään cosplaysta, koska se antaa tilaa ajatella luovasti ja on minulle toiminut valtavana itsetunnon kasvattajana.

​Kuvaaja: Iida “Nio” Korpela https://www.facebook.com/niocosplay/

Tuomarina tarkkailen puvuissa materiaalivalintoja sekä värejä ja kuinka nämä passaavat yhteen puvun toteutuksessa!

Olen ensimmäistä kertaa tulossa Matsuconiin ja odotan innolla tapahtumaa, sekä kisaa! Tsemppiä kaikille kisaajille ja nauttikaa joka hetkestä!”

 

 

 

 

 

 

 

 

“Nio”

”Käsityöhörhö Nio ilmoittautuu tuomariksi! 10 vuotta sitten cosplay iski minua päin näköä ja väänsin ilta toisensa jälkeen pukua ilmastointiputkista sekä pahvinpaloista, ja ai että oli muuten hauskaa!

Nyt vanhempana (ja vähän viisaampana) teen pukuja suuremmille kisalavoille suuremmissa mittakaavoissa, ja ai että on muuten yhä hauskaa!

Kuvaaja: Anni https://www.instagram.com/blindcatpoppet/

Cosplayssa parasta on yksinkertaisesti fiktionaalisen asun luominen oikeaan maailmaan, ja se kuinka näkee asun rakentuvan pikkuhiljaa. 

Tuomarina tykkään tutkia pukujen toteutustapoja sekä yksityiskohtia. Koittakaa valita pukuihin myös hyvät materiaalit!

Tulen käymään Matsuconissa nyt ekaa kertaa, ja toivon tapaavani paljon uusia ihmisiä ja näkemään upean tapahtuman!

Odotan kisaa ja tuomarointia innolla, joten voittakaa itsenne ja tulkaa näyttämään meille mihin te pystytte!” 

Scroll to Top