Karaokehuone

Karaokehuoneessa voit laulaa yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Karaokelle ominaiseen tapaan kappalekattaus on laaja, sillä mukana on esimerkiksi animekappaleita, K-poppia ja japanilaisia hittejä.
Myös suomen- ja englanninkielisiä kappaleita löytyy. Karaokehuoneella voit ilmoittautua mukaan animekaraoken SM-kilpailuihin, jotka pidetään sunnuntaina.

Karaokelista 2018 – Animet, pelit, sarjat ja elokuvat

Karaokelista 2018 – Englanninkieliset kappaleet

Karaokelista 2018 – Japaninkieliset kappaleet

Karaokelista 2018 – Koreankieliset kappaleet

Karaokelista 2018 – Suomenkieliset kappaleet

Animekaraoken SM-kisat

MITÄ?

Animekaraoken ensimmäinen suomenmestaruuskilpailu järjestetään Matsuconissa sunnuntaina kello 15 – 16. Kilpailussa lauletaan animessa esiintyneitä tunnusmusiikkeja ennakkoon annetulta kappalelistalta. Voittajan valitsee musiikin harrastajista koostuva tuomaristo. 

MITEN PÄÄSEN MUKAAN?

Kilpailuun ilmoittaudutaan Matsuconin karaokehuoneessa. Ilmoittautua voi sekä lauantaina että sunnuntaina, mutta ilmoittautumisen on tapahduttava vähintään kaksi tuntia ennen kilpailun alkamista. Karaokevänkärit ohjeistavat ilmoittautumislomakkeen täyttämisessä ja sopivan kappaleen valinnassa. Ilmoittautumisen yhteydessä harjoitellaan kappaletta ainakin kerran.

MITEN VOITTAJAT VALITAAN?

Osanottajat esiintyvät sunnuntaina Pohjankartanon juhlasalin lavalla. Esitys muistuttaa karaokehuoneen tilannetta isommassa mittakaavassa. Karaokeohjelma heijastetaan isolle näytölle ja alkuperäinen kappale kuuluu hiljaa taustalla. Tuomaristo arvioi esityksestä kolmea eri osa-aluetta: toteutus, laulutekniikka ja lavakarisma. Osa-alueet arvioidaan asteikolla 1–5. Tuomarit kertovat pisteytyksensä perustelut lyhyesti lavalla. Kolme parasta palkitaan mitalilla, kunniakirjalla ja Manga Cafen tuotepalkinnoilla.

Arviointi tapahtuu seuraavien kriteerien perusteella:

Toteutus: Esiintyjän tulkinta kappaleesta. Tuomarit arvioivat esiintyjän tapaa muokata kappaletta omaan ääneensä ja persoonaansa sopivaksi.

Laulutekniikka: Tuomarit arvioivat esiintyjän äänen kuuluvuutta sekä sävelkorvaa ja herkkyyttä kappaleen teknisille puolille.

Lavakarisma: Lavakarisma ilmenee monissa muodoissa. Se voi olla esiintyjän varmuutta omista kyvyistään, iloinen esiintymistapa tai synkkää vetovoimaa.

Luovuus palkitaan, joten kannattaa unohtaa estot ja heittäytyä täysillä mukaan esitykseen!

Matsuconin mielestä karaokeen kuuluvat olennaisesti rentous ja hauskanpito. Animekaraoken SM-kilpailu on komeasta nimestään huolimatta myös aloitteleville karaoketähdille sopiva kisa. Lupaamme, että ainakin laulutekniikasta saa vähintään kaksi pistettä pelkästään nousemalla lavalle!