Matsukirppis

Paikka: Kolmannen kerroksen oikeanpuoleinen käytävä

Aukioloajat:
Lauantai: ?-?
Sunnuntai: ?-?

Mikä on Matsukirppis?

Matsukirppis on pääasiassa Matsuconissa toimiva conikirppis, jonka löytää välillä myös muista Pohjois-Suomen tapahtumista. Kirppiksen tarkoituksena on myydä animeen, mangaan, cosplayhin ja itäaasialaiseen kulttuuriin liittyviä käytettyjä tavaroita kävijöiden puolesta. Matsukirppikselle ilmoittaudutaan etukäteen, tehdään lista tavaroista ja tuodaan ne myytäväksi conin ajaksi. Kirppiksellä myytyjen tavaroiden yhteenlasketusta summasta peritään 10% myyntipalkkio.

Kirpputorilla voi maksaa käteisellä sekä kortilla.

Ilmoittautumisesta kirppikselle ilmoitetaan myöhemmin!

Mitä Matsukirppiksellä voi myydä?

Matsukirppikselle myytäväksi tuotavien tavaroiden tulee liittyä itäaasialaiseen kulttuuriin. Länsimaalaiseen fanikulttuuriin liittyviä tuotteita ei valitettavasti hyväksytä myytäväksi. Kirppikselle tuotavien vaatteiden ja asusteiden tulee soveltua käytettäväksi cosplayssa tai itäaasialaisessa katumuodissa tai olla jonkin animen, mangan, idoliryhmän tai artistin fanituotteita. Epävarmoissa tapauksissa tavaroiden sopivuutta kirppikselle voi tiedustella osoitteesta matsukirppis@matsucon.fi.

Kirppiksellä saa myydä alle 18-vuotiailta kiellettyjä tuotteita. K-18 tavarat tulee selkeästi merkitä myyntilistaan, että ne ovat K-18, ja niistä tulee kirppikselle tuotaessa huomauttaa työntekijöille, jotta tavarat voidaan sijoittaa valvottavalle paikalle.

Matsukirppiksellä voi myydä arvokkaita tavaroita omalla vastuulla. Matsucon ei ota vastuuta kadonneista tai varastetuista tavaroista.

Matsukirppiksellä ei saa myydä piraattituotteita.

Kuinka kirppikselle ilmoittaudutaan?

Lähetä ilmoittautumisesi sähköpostilla osoitteeseen matsukirppis@matsucon.fi. Ilmoittautumisesta tulee löytyä seuraavat tiedot: nimi, hintalapuissa käytettävä nimimerkki, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Saat sähköpostiisi parin päivän kuluessa linkin Google Drive -tiedostoon, jonne voit täyttää tavaroidesi tiedot. Hintalappujen tulostaminen ja kiinnittäminen tavaroihin on myyjän omalla vastuulla. Lappuja ei saa itse muokata.

Jokaisessa kirppikselle myytäväksi tuodussa tavarassa tulee olla kiinni hintalappu. Hintalaputtomat tuotteet poistetaan myynnistä. Lappujen katoamisen estämiseksi ne kannattaa kiinnittää tavaroihin huolella. Vältä hintalapun sijoittamista kirjojen väliin ja kiinnitä ne sen sijaan vaikkapa teipillä pokkarin kanteen kiinni. Paras ja luotettavin tapa on tulostaa hintalaput tarrapaperille.

Täytä taulukko seuraavasti, jos tuot myyntiin esimerkiksi samasta sarjasta useamman mangapokkarin: Jokainen pokkari tulee eri riville, ja hinta omalle sarakkeelleen alla olevan esimerkin mukaan. Määrittele jokaiselle tuotteelle sen tyyppi. Vaihtoehtoiset tyypit on listattu taulukon yläosaan. Käytä vain niitä määrittelemään tuotteen tyyppi.

TyyppiNimiHinta
MangaAttack on Titan 15
MangaAttack on Titan 25
AnimeAttack on Titan DVD boksi 115

Myyntilistaa ei kannata muotoilla, sillä kirppisvastaava kopioi vain tiedot täyttämältäsi listalta. Helpottaaksesi työtämme, täytä vain pyydetyt tiedot esimerkin mukaisesti.

Voit tuoda myyntiin tavaroita myös pakettina, jolloin tavaroiden täytyy olla niputettuna toisiinsa esimerkiksi pakkausnarulla. Silloin täytyy selvästi käydä ilmi, että tavarat ovat yksi paketti:

Attack on Titan vol 1–5 20 €

Yleisiä ohjeita kirppikseen liittyen

Kävijät saavat sovittaa Matsukirppikselle tuotuja vaatteita, asusteita ja peruukkeja. Kirppiksen työntekijät ottavat sovittamista pyytävältä henkilöltä pantiksi matkapuhelimen tai jonkin muun sopivan esineen sovittamisen ajaksi. Kirppiksen lähellä on pukuhuoneita, joissa vaatteita voi rauhassa käydä kokeilemassa.

Matsukirppiksellä on vaatteita varten vaaterekki ja henkareita. Vaatteet kannattaa tuoda myyntiin siten, että niiden katselu ja sovittaminen on helppoa. Samaan kokonaisuuteen sisältyvät vaatekappaleet tulee merkitä selkeästi.

Peruukit säilyvät parhaiten, kun ne tuodaan myyntiin läpinäkyviin pusseihin sijoitettuina. Pussin etuosaan kannattaa sijoittaa kuva peruukista peruukkitelineessä tai päässä. Peruukin saa tuoda myyntiin myös peruukkitelineen kanssa. Tällöin peruukkitelineeseen tulee selkeästi merkitä oma nimi, jotta se osataan palauttaa oikealle omistajalleen tapahtuman päätyttyä.