HALL COSPLAY -KILPAILUN TUOMARIT

Sona

Hei, minua voi kutsua nimellä Sona, somessa minut löytänee paremmin CrisisCosplay:na, ja olen cossaaja sekä opiskelija Oulun Yliopistossa. Osa varmaan tunnistaakin minut, sillä olen harrastanut cosplayta jo monta vuotta ja sinä aikana olen pyörinyt mm. kisalavoilla esiintymässä niin Suomessa kuin ulkomailla. Pidän cosplayssa harrastuksen ihanasta yhteisöllisyydestä sekä esiintymisestä! Erikoisalueisiini katson erilaiset propit, sekä tietyt tekniikat kuten kirjomisen ja kangasvärjäilyn. Näiden lisäksi tulen keskittymään arvioinnissa materiaalien valintaan sekä huolitteluun.

Odotan oikein innolla ensimmäistä Matsuconia, sillä se on ihka ensimmäinen japanilaiseen populaarikulttuuriin liittyvä tapahtumani Oulussa! Kisaajille – varsinkin ensikertalaisille – vielä muistutukseksi, että voitte hyvin rentoutua, sillä tuomarointi ei nimestään huolimatta ole niin pelottava tilanne kuin saattaisi kuvitella.

Valokuvaaja: JKameko Valokuvaus

 

Pyry

Moikka vain, olen Pyry/hirnuperna! Cosplayn parissa olen viettänyt abouttiarallaa neljä vuotta. Innostus pukujen tekemistä kohtaan veikin minut myös opiskelemaan vaatetusalan artesaaniksi. Kyseessä on ensimmäinen tuomarointikertani koskaan, mutta lupaan tehdä parhaani ja kiinnittää pukujen toteutukseen huomiota näin (tulevan) ”ammattilaisen” silmin. Pistäkää parastanne pukujen suhteen. Conissa nähdään!

Valokuvaaja: Niklas Kukkonen

 

Rillaroro

Hei! Olen samaan aikaan varmaan sekä huolimattomin ja pikkutarkoin cossaaja, jolla on kasvava rakkaussuhde lacefront peruukkien kanssa. Hamstraan kaiken mahdollisen ja materiaalit ovat minulle cosplayssa kaikki kaikessa. Cosplay minulle on ennen kaikkea itseilmaisua ja cosplayasut ovat kokonaisuuksia. Kiinnitän tuomaroinnissa eniten huomiota juuri lähdeuskollisuuteen, materiaaleihin ja cosplayhin kokonaisuutena. Toivon näkeväni Hall Cosplay -kisassa paljon kauniita cosseja!

Valokuvaaja: Mialiina

 

POSEERAUSKILPAILUN TUOMARIT

Fukka

Momoi! Olen Riikka Hietala, cosplay-nimeltäni Fukka, ja toimin tuomaristossa paikallisena vahvistuksena. Cosplayta olen harrastanut enemmän ja vähemmän 10 vuotta. Sinä aikana olen ehtinyt roikkua cosplay-lavoilla yksin, yhdessä, esityksellä ja ilman. Myös cosplayn ulkopuolelta löytyy lavakokemusta ja heittäytymisen riemua näyttelemisen ja teatterin parista.

Minulle iso osa cosplayta on se, että pyrin tuomaan hahmoja eloon kuvissa ja lavalla. Siksipä hirveästi odotan poseerauskilpailua ja toivon, että se saa tuulta allensa! Haluan rohkaista kisaajia antamaan kaikkensa ja hyödyntämään kroppaansa kaikin voimin! Kehosi on aseesi!

Valokuvaaja: Kis

 

Onyksi

Hei! Olen Suvi Rivasto / Onyksi. Aloitin harrastuksen parissa 3,5 vuotta sitten, mutta olen niiden aikana saavuttanut esimerkiksi Tracon X -tapahtumassa paripukukilpailun ensimmäisen sijan sekä tilaisuuden edustaa NCC-kisoissa Ruotsissa 2016. Olen myös toiminut tuomarina muutaman kerran aikaisemmin sekä olen Lume Cosplay -ryhmän päävastaava. Cosplayssa minulle yksi tärkeimmistä asioista on hahmon sisäistäminen ja rohkeasti mukaan heittäytyminen, joten odotan kisaa todella mielenkiinnolla! Toivon, että lavalla näkyy upeita kisaajia, jotka antavat kaikkensa ja uskaltavat lähteä koko sydämellään mukaan.

Valokuvaaja: Polly Cosplay Photography

 

Anae

Hei, olen Anae (Krista Kokki), lähes kymmenen vuotta cosplayta harrastanut tyyppi. Olen kisannut muutamissa arvokisoissa ja esiintynyt cosplay-asussa sekä lavalla että luistimilla. Olen myös tuomaroinut pari kertaa aikaisemmin sekä toiminut useassa conissa CFT:n kuvauspisteellä ohjaajana. Cosplayssa minulle tärkeintä on hahmouskollisuus ja sen esille tuominen. Tästä johtuen odotankin sekä conia että kisaa innolla. Toivon lavalla näkeväni rohkeaa heittäytymistä sekä huolellisesti harjoiteltuja poseerauksia. Tsemppiä kaikille ja nähdään Matsuconissa!

Valokuvaaja: Helene Lindfors