MatsuCosplay -kilpailun tuomaristo

Thomas “Tor-Leif” Granlund

”Hellou! Olen Tor-Leif, aktiivinen cosplay-harrastaja vuodesta 2010 eteenpäin. Välillä hieman ylienerginen henkilö joka opiskelee parhaimmillaan vaatetusalansuunnittelijaksi. 

Kuvaaja: Hunajamansikka Photography https://www.facebook.com/HunajamansikkaPhotography/

Tykästyin cossaamiseen koska se on pohjaton harrastus jossa aina löytyy jotain uutta ja kivaa, se että voi tehdä omia luovia ””ratkaisuja pukujen suhteen tai kokeilla niin erilaisia materiaaleja kuin mihin on tottunut on suuri rikkaus.

Kisassa minä tulen huomioimaan erityisesti materiaalien valintoihin, istuvuuteen , siisteyteen ja miten henkilö kantaa asua.

Matsuconista toivoan positiivistä, rentoa ilmapiiriä jossa kävijöillä sekä työntekijöillä on hyvä olla. Muistakaa kunnioittamaan toisia ja pitäkää hauskaa!

Kisan suhteen uskon että tulemme näkemään upeita ja monipuolisia asuja sekä mahtavia esityksiä. Muistakaa kisaajat, voitto ei aina ole se tärkein asia vain se miten kehityt tekijänä. Tsemppiä!”

 

Oona ”Divisioona” Harju

 

”Minä oon Oona, cosplay-piireissä Divisioona-nimimerkilläkin tunnettu cossaaja Oulusta. Oon cossannu vuodesta 2015 asti, eli neljättä vuotta näissä hommissa nyt jo mukana olen. Cosplayssa minua kiehtoo sen monimuotoisuus ja se, että sen kautta pystyy haastamaan itsensä uudestaan ja uudestaan. Cossaamisessa hienoa on myös se, että tämän harrastuksen kautta on mahdollisuus ilmaista itseään luovasti ja muuntautua ihan erilaisiksi hahmoiksi ihan sen mukaan, mikä itseä kiinnostaa.

Kuvaaja: Pixeffect Photography https://www.facebook.com/pixeffectphotography/

Myös cosplay-yhteisön yhteishenki on minusta ihanaa, sillä tukea saa aina, oli kyseessä sitten kenkkuileva ompelukone tai kaljuuntuva peruukki. Conia odotan innolla, sillä Matsucon oli viime vuonna yksi parhaita conikokemuksiani ja erityisesti cossikisasta olen innoissani, enkä malta odottaa, kuinka hienoja asuja me tuomarit pääsemme näkemään. Tuomarina kiinnitän huomiota asujen materiaalivalintoihin, luoviin ratkaisuihin, hahmouskollisuuteen sekä asun ohella maskeeraukseen. Kokonaisuus on tärkein ja kaunista on itsevarmasti kannettu puku. Minusta on myös ihanaa päästä tutustumaan pukuihin tarkemmin ja päästä kyselemään kisaajilta pukujen valmistusprosesseista. Kisaajille haluaisin antaa sellaiset terveiset, että älkää pelätkö osallistumista, äläkääkä myöskään tuomareita, koska ihan perusnörttejä mekin ollaan, ja muistakaa, että jos itse olet ylpeä asustasi, ei ole mitään syytä, miksi sinun ei pitäisi osallistua. Nähdään conissa!”

Jani “Cidi” Laukkanen 

 

Hei! Nimeni on Jani Laukkanen mutta cosplaypiireissä saatatte tuntea minut Cidi Cosplay-nimen alta.

Kuvaaja: Nina Honkanen

Olen 25-vuotias Lahdessa asuva miehenalku ja olen vuodesta 2010 asti aktiivisesti cossannut, kisannut ja esiintynyt lavoilla, jonka johdosta olette ehkä nähneet minut erinäisissä cosplaykilpailuissa, FFFighteja juontamassa tai VS-musikaalissa mukana. Olen myös Suomen edustaja ensi kesänä Nordic Cosplay Championship 2018-finaaleissa. 

Onnea kaikille kisaan osallistuville jo tässä vaiheessa ja tehkää parhaanne sillä sitä enempää emme voi teiltä vaatia mutta mikä tärkeintä niin muistakaa pitää hauskaa. ;)”

 

 

 

 

 

 

“Hades”

”Moikka. Nimi on Hades, mutta somen maailmassa menen nimellä this_hades. Cosplayta on tullut harrastettua nyt noin kolme vuotta ja muutaman kertaa on tullut käytyä kisalavallakin.

Kuvaaja: Pixeffect
https://www.facebook.com/pixeffectphotography/
https://www.instagram.com/pixeffectphotos/

Cosplaysta pidän eniten sen yhteisöllisyydestä ja monipuolisuudesta, koska siitä löytyy jokaiselle jotain. Tuomaroinnissa kiinnitän huomiota lähdeuskollisuuteen ja maskeeraukseen, mutta pidän erityisesti omaperäisistä ja luovista ratkaisuista. Odotan innolla conia sekä kisoja, tehdään molemmista mahtavat. Tsemppiä kaikille ja conissa nähdään!”

 

 

Scroll to Top