Photoshoot-kilpailu on cosplay-valokuvakilpailu, johon osallistutaan yhteistyönä kuvaajan ja mallin tai mallien kesken. Kilpailuun osallistumiseen täytyy olla selkeä suostumus molemmilta osapuolilta. Kuvankäsittelijän täytyy olla joko valokuvan ottanut henkilö tai kuvassa esiintyvä malli. Kilpailuun pystyy osallistumaan, vaikka osallistuja ei olisi itse tulossa Matsuconiin.

Säännöt

Kisaan voi osallistua vain yhdellä kuvalla. Kuvan tulee olla vähintään 1500 × 1500 px koossa ja resoluutio minimissään 300 ppi. Kisakuvasta on lähetettävä sekä käsittelemätön että käsitelty kuva tuomaristolle. Jos kuvaa ei ole käsitelty, silloin lähetetään vain kisakuva.

Kilpailussa ei ole lähdemaarajoitteita. Omat designit sekä gijinka cosplay-asukuvat ovat sallittuja.

Ilmoittautuminen kilpailuun

Photoshoot-kilpailuun ilmoittautuvia kuvia otetaan vastaan 1.6. – 17.7.2019 välisenä aikana. Kilpailukuva sekä alkuperäinen käsittelemätön kuva lähetetään liitteenä osoitteeseen cosplayvastaava@matsucon.fi otsikolla ”Photoshoot-kilpailuun ilmoittautuminen”. Samalla tulee ilmoittaa kuvasta seuraavat tiedot:

  • Valokuvaaja
  • Malli/Mallit
  • Lähdeteos
  • Hahmo
  • Valokuvaajan ja/tai mallien kommentit kuvasta. Voitte kertoa meille esimerkiksi miksi juuri tämä kuva, onko kuvan takana jokin tarina jne.

Käyttäkää kuvissa helposti aukeavia tiedostomuotoja, kuten jpg. png. pdf jne.

Kilpailun kulku

Kaikista lähetetyistä kuvista suoritetaan karsinnat, joista 12 kuvaa pääsee finaaliin kilpailemaan Yleisön suosikki -tittelistä. Kisakuvat esitetään lauantaina Hall Cosplay -kilpailun ja Cosplay-poseerauskilpailun jälkeen, ja sitä seuraa väliaikaesitys ja palkintojen jako.

Yleisön suosikki -kuvalle julkaistaan kilpailujen jälkeen äänestys ja äänestysohjeet.h

Tuomarointi

Tuomaristo suorittaa esikarsinnan, valitsee kilpailun voittajan ja Tuomariston suosikki -kuvan.