Lisää tietoa vuoden 2018 tapahtumasta ilmestyy myöhemmin. Päivityksistä tiedotetaan nettisivujen etusivulla sekä Matsuconin Twitterissä ja Facebookissa.

Matsucon on Oulun Pohjankartanolla 26.–27.5.2018 järjestettävä pääsymaksullinen japanilaiseen populaarikulttuuriin keskittyvä tapahtuma. Matsuconissa pääpaino on mangalla, animella ja cosplaylla. Ohjelma painottuu vuonna 2018 kävijöitä osallistavaan toiminnalliseen ohjelmaan, unohtamatta kuitenkaan puheohjelmaa. Ohjelmatarjontaan kuuluu muun muassa luentoja, työpajoja, karaokea, tanssia ja kilpailuja. Tapahtuma soveltuu kaikenikäisille harrastajille. Alle 5-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi huoltajansa seurassa.

Matsuconin nimen ’matsu’ tarkoittaa japanin eri kirjoitusmerkeillä kirjoitettuna sekä mäntyä (松) että juhlaa (祭り). Talvellakin vihreinä pysyvät männyt kuvaavat oululaista periksiantamattomuutta kevättalven pahimmassa loskassa ja juhla puolestaan on se, mitä tapahtumalta toivomme.

Matsucon on nimittäin con, jossa kävijällä ei ole tylsää! Tarjoamme sinulle viikonlopun täynnä ohjelmaa. Voit kokea olevasi osa yhteisöä ja tuoda oman mielipiteesi esille miiteissä ja keskustelupiireissä, oppia uutta mielenkiintoisilla luennoilla, pitää hauskaa karaoken, pelien ja kilpailujen parissa sekä vapauttaa sisäisen taiteilijasi taidekujalla ja cosplayohjelmien parissa.