Taidekuja on paikka, jossa taiteilijat ja kävijät kohtaavat. Kujalle kokoontuu eritasoisia harrastajataiteilijoita myymään laidasta laitaan omia tuotoksiaan. Matsucon toivottaa tervetulleiksi niin luovat taiteilijat kuin kiinnostuneet kävijät.

Taidekuja sijaitsee Pohjankartanon toisessa kerroksessa.

Taidekujan aukioloajat:

Lauantai: 11.00–19.00

Sunnuntai: 10.00–16.00

Taidekujaostoksia varten kannattaa varata mukaan käteistä, sillä taidekujalla ei pääsääntöisesti käy maksukortti. Lähimmät Otto-automaatit löytyvät Raksilasta osoitteesta Tehtaankatu 1 (Salen sisäpuolella), Tehtaankatu 5 (K-citymarket) ja Tehtaankatu 3 (Prisma).

 

Mikäli taidekujaan liittyen herää kysymyksiä tai kaipaat lisätietoja, ota rohkeasti yhteyttä Matsuconin taidekujavastaavaan osoitteessa taidekujavastaava@matsucon.fi

Matsuconin taidekujalaisten esittelyt:

 

Kristmarian

”Taidekujilla myyn pääosin omaa taidettani, mutta mukaan mahtuu myös fan arttia muun muassa Pokemonista ja Hopeanuolesta. Kujavalikoimastani löytyy A4-, A5- sekä A6-kokoisia printtejä, pinssejä, charmeja sekä tarroja, sun muuta mukavaa. Töistäni pitävät kaikenikäiset ihmiset ja asiakkainani asioivat niin pienet lapset kuin aikuisetkin.”

Spacefish

”Värikkäitä fantasiaolentoja kaikenikäisille! Pöydältäni löydät fanitaidetta tutuista olennoista värikkäinä rintanappeita ja isoina printteinä! Originaalina taiteenani esiintyy fantasiaeläimiä ja olentoja vihkoina, printteinä ja lasinalusina!”

Elontaival

”Hei! Olen kuvataiteen opiskelija ja kuvittaja pohjoisesta, ja vapaa-ajallani kierrän coneja. Myyn kujalla sekä animen fan arttia että länsimaisempaakin taidetta vanhemmista fandomeista kuten Sherlockista ja Hannibalista. Valikoimista löytyy esimerkiksi laajasti pinssejä ja tarroja, sekä kirjanmerkkejä että charmeja perinteisten printtien lisäksi.”

Selja –  Sepi, ÖTÖ, Inari

”Selja on kolmesta oululaistaiteilijasta koostuva soppa. Sepi, Ötö ja Inari piirtävät sekä orginaali- että fanitaidetta, mm. Pokémon, Ginga, Warrior Cats.. Pöydältä löytyy kaikenlaista printeistä käsitöihin. Tervetuloa tutustumaan!”

qpeura

”Myyn originaalia ja fan art -taidetta printtien, tarrojen, avaimenperien ja prinssien muodossa. Teen myös paikan päällä tilaustöitä, jos sellaisille löytyy kiinnostusta.”

  

Enni Roschier – Banda & Meri Okkonen – Mekuvi

”Meiltä löytyy originaaleja sekä fan arttia mm. kirjanmerkkien, korttien, printtien ja tarrojen muodossa ja näiden lisäksi tarjolla on myös originaaleja sarjakuvia. Tule ihmeessä vilkaisemaan pöydän antimia, ehkä löydät fan arttia suosikkihahmostasi taikka pienen tuliaisen kaverillesi.”

SaQe-Art

”SaQe-Artin pöydästä voit löytää eläinaiheisia paperimuotokuvia ja käsitöitä pääsääntöisesti. Tuotteina mm. tarrat, pinssit, avaimenperät, korva- ja kaulakorut, erilaiset magneetit ja paperisia muotokuvia erikoisina töinä.”

Kata (Koomalaama) 
”’Se siilityyppi’ palaa jälleen Matsuconiin! Söpöjen eläinhahmojen lisäksi fandom-tavaraa löytyy entistä enemmän. Olitpa kiinnostunut sitten Love live -tyttösistä tai siilihahmojen kertomasta historiasta, piipahda pöydän luona!”

Jasu Hintsala – Jasu 
”Olen Jasmine ”Jasu” Hintsala, itseoppinut taiteilija-yrittäjä Rovaniemeltä. Minulla on myynnissä monenlaisia tuotteita, t-paidoista värityskirjoihin, joita kaikkia koristavat omat originaalit piirrokseni ja maalaukseni (myös Naruto-fanarttia löytyy!). Tavanomaisesti työskentelen vesiväreillä ja tyylini on todella yksityiskohtainen ja värikäs. Aiheet teoksissani ovat pääasiassa erilaisia elämäniloa pursuavia eläimiä. Tule ostoksille tai muuten vain juttusille!”

Kolaholismi

”Moro, mie oon Ana. Niih. Mie harrastan piirtämistä, yliväsymyshepuleita ja puhuisin vaikka ikuisuuden koirista. Luokittelen itteni multifandom-fanartistiksi ja original-töiden tekijäksi. Oon laajentanu tuotevalikoimaa yksittäistarroista ja printeistä jääkaappimagneetteihin, erikokoisiin charmeihin ja tarra-arkkeihin. Aiheena näissä on mm söpöt anime- ja dating sim -hahmot ja eläimet. Tulkaa puhuun miun kaa meemeistä.”

Riikka Martin – Kisuette

”Värioksennusta ja söpöjä kauhukissoja piirtävä Nintendohörhö, jonka pöydästä löytyy erilaisia printtejä, tarroja, charmeja ja jokunen kammottava kissa-aiheinen korukin.”

 

Trick & Elli Ohtonen – Treat

Trick: Oulusta kotoisin oleva digitaalisen kuvataiteen opiskelija, nykyään asun Torniossa. Teen sekä digitaalista että traditionaalista taidetta ja usein koitan yhdistää nämä mediat töissäni. Coneissa tarjoan pääasiassa fanitaidetta peleistä ja sarjoista sekä jonkun verran originaaleja teoksia!

Treat: Päivisin lastenhoitaja, iltaisin töhräilijä. Olen Kajaanista kotoisin oleva, Ouluun muuttanut jäbö, jou. Pääasiassa teen digitaalista taidetta mutta välillä piirtelen traditionaalistakin. Coneissa pyrin tarjoamaan fanarttia eri peleistä ja sarjoista.

 

Sysirauta & Waittiz

Sysirauta: Sisältää hyvin paljon originaaleja omituisia otuksia eikä oikein muuta.

Waittiz: Thö Kahvilintu – Kahvia, höyheniä ja taidetta.

 

mmimousa & Elma

mmimousa: 19-vuotias oululainen opiskelija valmiina myymään fanitaidetta ja taidetta omista hahmoista!

Elma: Lappilaisen taideopiskelijan tekemää taidetta printtien, tarrojen ja sarjakuvan muodossa. Laajasti erilaista fanitaidetta ja lisäksi myös omia hahmoja.

Riitta “Vilu” Sirkiä
”Heipsun! Olen länsimaisten ja japanilaisten teosten välillä hyppelehtivä fantasiamaailmoihin hurahtanut naisenmokoma. Tykkään kaakaosta, jäätelöstä, kissoista ja vaikka ja mistä! Edellä mainittuja pöydältäni et valitettavasti löydä, mutta tervetuloa kurkistamaan paperille piirtyneitä eläimiä ja lohikäärmeitä sun muuta – kenties löydät myös tulevan luonnoskirjasi. Teen myös paikan päällä pieniä tilaustöitä ;)”