Matsucon järjestetään Pohjankartanon koululla (navigaattorista riippuen Leevi Madetojan katu 1 tai Suvantokatu 1, 90140 Oulu).

Oulun joukkoliikenteen bussit tulevat hyvin lähelle Pohjankartanoa. Oulun joukkoliikenteen sivuilta voi hakea bussireittejä.

Tapahtumapaikasta sekä Oulusta julkaistaan kartat lähempänä conia. Löydät Matsuconin nettisivuilta kartat sekä linkit Google Mapsiin. Kartasta tulet näkemään Pohjankartanon sijainnin lisäksi rautatie- ja linja-autoaseman, lähimmät bussipysäkit sekä lähimmät kaupat, ravintolat ja pankkiautomaatit. 

Kuva Maaria Tuisku.

 

Esteettömyys

Päivitämme lisätietoa esteettömyydestä myöhemmin.

Avustajat pääsevät tapahtumaan veloituksetta yhdessä avustettavan kanssa. Liput-sivulle päivitetään asiasta tarkempaa tietoa ennen tapahtumaa. 

 

Ensiapu

Tapahtumassa päivystää koko ajan 1–2 ensiaputaitoista henkilöä. Heiltä saa ensiapua pieniin vammoihin ja tapaturmiin. Ensiaputiimi on vaitiolovelvollinen. Huomioithan, että ensiavussa ei anneta lääkkeitä. Ota siis omat särky-, allergia- ynnä muut lääkkeet mukaan.

Muista myös syödä ja juoda päivien aikana, että jaksat nauttia ohjelmasta ja yhdessäolosta. Conissa on vesipisteitä, mutta voit tuoda myös oman juomapullon ja eväitä. Tapahtumapaikan lähellä sijaitsevat ruokakaupat on merkitty ohjelmalehtisen karttaan.

Ensiapupisteelle pääset seuraamalla valkoisia ristejä vihreällä pohjalla. Piste on merkitty myös ohjelmalehtiseen.

 

Häirintä

Matsuconissa ei hyväksytä minkäänlaista häirintää tai ahdistelua kävijöitä eikä työvoimaa kohtaan. Asuja saa ihailla, mutta esimerkiksi kuvata ja koskettaa saa vain asianosaisen luvalla. Järjestyksenvalvojat voivat poistaa epäasiallisesti käyttäytyvät henkilöt tapahtumasta.

Jos koet häirintää, ota rohkeasti yhteyttä häirintäyhdyshenkilöön puh. 0405048054. Selvitetään tilanne yhdessä.

 

Vanhemmille

Matsucon on ikärajaton ja päihteetön tapahtuma. Suurin osa nuorista kävijöistä osallistuu tapahtumaan tutun kaveriporukan mukana. Kannattaa kysyä kaveria mukaan esimerkiksi omalta luokalta tai harrastusporukasta. Tapahtuma on suunniteltu niin, että sieltä löytyy kaikenikäisille ohjelmaa.

Suosittelemme, että kaikkein nuorimmilla osallistujilla ja/tai ensikertalaisilla on aikuinen mukana joko tapahtumassa tai lähistöllä. Usein vanhemmat tuovat autolastillisen nuoria tapahtumapaikalle ja poistuvat omiin menoihinsa päivän ajaksi. Kannattaa tutustua etukäteen järjestyssääntöihin.

Ongelmatilanteissa kannustamme nuoria tulemaan infoon, josta heidät ohjataan eteenpäin.