Matsuconin adventtikalenteri: luukku 1

kirjoittaja

in

Matsuconin conitea on askarrellut kävijöiden iloksi adventtikalenterin. Luvassa on uusi luukku joka sunnuntai jouluun saakka, mutta ylimääräisiä luukkuja saattaa ilmestyä myös joulunajan juhlapäivinä. Mukavaa joulun odotusta kaikille!

Ensimmäisessä luukussa Matsuconin talousvastaava minnalabanana kertoo stressin ja kiireen pakenemisesta:

”Talven keskellä on kaikilla kiire ja hoppu,

silloin yllättää viikonloppu.

Adventin ensimmäisen tuo,

saattaa lepoa jo meidänkin luo.”

 

Kaamosaikana meillä monilla on kiire ja stressi ympärillämme, mutta se ei tarkoita, ettemme voisi ottaa välillä rennommin. Japanissa talven tuomaa kylmyyttä karataan kotatsujen alle ja pöydälle asetetaan tuoreita sesonkihedelmiä, kuten satsumia ja klementiinejä, ja juodaan lämpimikseen teetä. Oli se sitten matchaa, inkivääriteetä tai perinteistä mustaa teetä. Samalla lailla me Suomessa pakenemme vilttien alle ja töppösten ääreen nauttimaan kupposesta kuumaa glögiä.

Jotta välillä lumettomat maat eivät meitä masentaisi, laitamme kynttilöihin tulet ja ikkunoille jouluvalot valaisemaan päiviämme. Näin meillä on helpompaa jatkaa joulun odotusta. Voimme jopa haistaa sen ilmassa kepeine tuoksuineen.

 


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *