Matsuconin adventtikalenteri: luukku 3

kirjoittaja

in

Tänään sidosryhmä- ja tilavastaavamme edelyne kertoo jouluisista animeista:

Joulutorin tunnelmaa gochiusan tyttöjen kera

Siinä missä Suomessa joulu on perhejuhla hyvän ruuan saattelemana, Japanissa joulu mielletään eniten pariskuntien romanttiseksi juhlaksi. Siksipä monen animen joulujaksoissa tunnustetaan helliä tunteita toisille, mennään treffeille, annetaan lahjoja tai muuten vain syödään herkkuja parhaiten kavereiden kanssa. Samalla toki ihaillaan lumisadetta ja palellaan söpöissä vaatteissa.

Ohessa pari vinkkiä joulutunnelmaan virittäytymistä varten!

Tokyo Godfathers-elokuva sijoittuu juurikin joulun aikaan. Kolme kaduilla asuvaa koditonta ystävystä löytävät hylätyn vauvan ja alkavat etsiä lapsen vanhempia. Kiltti Hana, kotoa karannut Miyuki ja kärttyinen Gin löytävät itselleen uuden paikan maailmassa ratkaistessaan lapsen arvoitusta. Elokuvasta löytyy anteeksiantoa, kiitollisuutta ja rakkautta epätoivonkin keskellä.

 

Gochuumon wa Usagi Desu Ka? -sarja keskittyy kouralliseen tyttöjä, jotka koulun jälkeen työskentelevät kahvilassa. Sarjan arkisten ja hassujen sattumusten joukkoon mahtuu myös suloinen joulujakso (1. kausi jakso 11). Tytöt menevät yhdessä joulumarkkinoille ostamaan koristeita kahvilan joulukuusta varten ja saavat idean yhteisiin juhliin töiden jälkeen.

 

AzuManga Daioh taas tarjoaa hauskoja hetkiä joulun välipäiville. Sarjassa seurataan lukiolaisen ystäväporukan absurdeja kommelluksia. Joulun alla luokan nuorin ja älykkäin Chiyo haluaa valtavaa kuusta koristavan tähden itselleen, Tomo ja Osaka miettivät uudenvuoden korttien horoskooppia ja joulupäivänä lähdetään yhdessä karaokeen laulamaan. (jakso 17)

 

Hauskaa animen siivittämää loppuvuotta!


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *