Matsuconin adventtikalenteri: luukku 5

Luukussa 5 taidekujavastaava nizku kertoo joulustaan pupusaarella:

Kun ensimmäisen kerran matkasin Japaniin kolme vuotta sitten, pääsin viettämään jouluaaton Japanissa. Se oli aika kaukana tyypillisistä Suomessa vietettävistä jouluperinteistä, sillä matkasin seurueeni kanssa Okunoshimalle – toisin sanoen pupusaarelle.

 

Kuvasta kiitos Henri Strandille

Okunoshima on saari, joka sijaitsee Hiroshiman prefektuurissa. Toisen maailmansodan aikaan saarella kehiteltiin erilaisia myrkkykaasuja. Saarelta löytyykin myrkkykaasumuseo ja vanhoja rakennuksia, jotka ovat säilyneet näiltä ajoilta.

Nykyään Okunoshima on suosittu matkakohde nimenomaan suloisten vapaana liikkuvien pupujen ansiosta. Ne ovat hyvin tottuneita turisteihin. Pupuille voi hankkia pientä maksua vastaan ruokaa, jonka perässä ne saattavat uskaltautua hyvinkin lähelle.

Syy sille, miksi saarella on nykypäivänä laumoittain pupuja on hieman hämärän peitossa. Joidenkin lähteiden mukaan alkuperäiset puput olisivat olleet alun perin koe-eläimiä, kun taas jotkut uskovat koululaisten jättäneen pupuja saarelle retkien aikana.

Jouluaatto tällä ihmeellisellä saarella oli ikimuistoinen: henkilökohtaisesti suosittelen tätä matkakohdetta kaikille, joilla on suunnitelmissa matkata joskus Japaniin. Vanhat rauniot olivat vaikuttavan näköisiä – vaikka olikin hieman huvittavaa, kun vanhojen myrkkykaasukammioiden seassa hyppi iloisia pupuja. Illalla meitä odotti perinteisen joulukakun syöminen, kun palasimme Osakaan.

Mukavaa joulun odotusta kaikille!


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *