Matsuconin conitea toivottaa hyvää uutta vuotta 2018!

K-ON!:in tytöt pyhäkkövierailulla.

Japanilaiseen uuteenvuoteen kuuluu olennaisesti vuoden ensimmäinen temppelivierailu. Animessa ja mangassa kuvataan usein hahmoja vierailemassa shintolaisessa pyhäkössä, mutta osa japanilaisista käy myös buddhalaisessa temppelissä. Pyhäkkökäynnillä rukoillaan ja tehdään toivomuksia uuteen vuoteen liittyen. 

 

 

 

Pyhäköstä ostetaan paperisuikaleelle kirjoitettu ennustus, jota kutsutaan nimellä omikuji. Omikuji ennustaa tulevaa vuotta ja kertoo, kuinka sen saaja tulee menestymään vaikkapa rakkaudessa. Omikujin mukana tulee usein hyvän onnen talismaani. Kaikki tietysti toivovat saavansa hyvää onnea, mutta aina omikujit eivät sellaista lupaa. Pahaa onnea lupaava ennustus on tapana sitoa pyhäkön alueella sijaitsevaan puuhun, jotta ennustus ei kävisi toteen. 

Automaatti, josta saa omikujeja.

 

Matsuconin väki toivottaa kaikille hyvää onnea seuraavalle vuodelle!


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *