Tuomarit

Cosplay-kilpailun tuomarit

Photoshoot-kilpailun tuomarit

Cosplay-kilpailun tuomarit

Saaraz

Kuvaaja ja editoija Marko Paakkanen, Mallina Saaraz

Hei! 

Olen Saara aka Saaraz ja olen cosplay pukuja askarrellut +15 vuotta. 

Pidän cosplayssa eri tekniikoiden harjoittelemisesta ja kokeilusta. Koenkin pukujen tekemisen olevan lempi asiani cosplayssa. Koskaan ei uuden oppiminen lopu. 😏

Tuomaroinnissa kiinnitän huomiota toimivaan kokonaisuuteen, yksityiskohtiin ja materiaalivalinnoissa. 

Onnea kisaan! 👋

IG: @saaraz_cosplay

Fukka

Kuvaaja ja editoija Niinkos, Mallina Fukka

Momoi! 

Olen Fukka, avojalakanen pukuilija Oulusta. Harrastusvuosia on takana jo sen verran, että pelkästään niiden pohjalta pääsisin baariin. Omana vahvuutenani cosplay-puvuissa on ompelu ja kaavoitus, mutta pyrkimykseni on kartuttaa osaamista tasalaatuisesti muillakin osa-alueilla. Meikkihommat ovat uusin intohimoni, ja taistelu peruukkien kanssa käy kuumana näin vuosienkin jälkeen. Cosplay-kisoja on tullut kulutettua niin katsojana, kisaajana kuin tuomarinakin.

Kannustan kaikkia vähänkään innokkaita kokeilemaan rohkeasti cosplay-kisaamista! Toivonkin, että Matsuconissa nähtäisiin paljon rohkeita kisaajia parrasvaloissa 

IG: @fukkarisuaita

Strawberrymilkcos

Kuvaaja ja editoija Riikkisphoto, Mallina Strawberrymilkcos

Heippahei! Mie oon Pirre tai Strawberrymilkcos, ja toimin Matsuconissa yhtenä cossikisan tuomareista! Olen harrastanut cossausta vuodesta 2008 ja ehtinyt sinä aikana kiertää coneja sekä Suomen sisällä että ulkomailla. Entisenä Oulun seudun asukkina Matsucon on minulle erityisen lähellä sydäntä, ja odotankin siellä tuomarointia innolla! 

Yleensä viihdyn parhaiten cossibäkkärillä tai photoshooteissa mallina ja assarina, mutta olen myös pyörähtänyt muutamaan otteeseen lavalla kisaamassa sekä puku- että photoshoot-kisoissa. Puvuissa kiinnitän erityisesti huomiota puvun siluettiin ja siistiin kokonaisilmeeseen, sekä sen sovittamiseen omiin mittasuhteisiin. Lisäksi katson tarkkaan peruukkien stailausta ja siisteyttä. Käsinompelu ja pienet yksityiskohdat ovat erityisen lähellä sydäntäni! ✨

Onnea kisaan, muistakaa syödä ja levätä tarpeeksi ennen kisapäivää! 🔥

IG: @strawberrymilkcos

Photoshoot-kilpailun tuomarit

Riikkis

Vasen kuva: Kuvaaja ja editoija Riikkisphoto, Mallina megurinemagnet
Oikea kuva: Kuvaaja ja editoija Riikkisphoto, Mallina Riikkisphoto
Ylempi kuva: Kuvaaja ja editoija Riikkisphoto, Mallina megurinemagnet
Alempi kuva: Kuvaaja ja editoija Riikkisphoto, Mallina Riikkisphoto


Hei! 

Moikka olen Riikka, mutta tunnetummin kaikkien kesken Riikkis. Cosplay on ollut elämässäni tavalla tai toisella ja tänä päivänä lähinnä toteutankin sitä valokuvaamisen kautta. Rakkauteni cosplay kuvaamiseen onkin syttynyt yhä vahvemmaksi vuosien varrella.

Se mihin itse haluan omassa tuomaroinnissa keskittyä, on tottakai laatu ja teknisyys, mutta erityisesti kuvassa henkilön ympäristö ja sen teeman mukainen immersiivisyys! 

On ilo ja kunnia päästä tuomaroimaan kisoja ja en malta odottaa nähdä kisaajien sekä mallien luovuutta, joten onnea matkaan! ❤️

IG: @riikkisphoto

KimSjopi

Vasen kuva: Kuvaaja ja editoija: KimSjopi, Mallina Linkinkinkki (@linkinkinkki)
Oikea kuva: Kuvaaja sienitarhacosplay ja editoija KimSjopi, Mallina KimSjopi
Ylempi kuva: Kuvaaja ja editoija: KimSjopi, Mallina Linkinkinkki (@linkinkinkki)
Alempi kuva: Kuvaaja sienitarhacosplay ja editoija KimSjopi, Mallina KimSjopi


Hei, olen Kim ”KimSjopi” Sjöblom. Coneissa käynyt nyt kymmenen vuoden ajan ja alunperin päädyin cossaamiseen ensin Traconin striimitiimin kautta, jonka jälkeen aloin harjoittelemaan valokuvausta ja laittamaan aiempaa elokuva -ja tv-alan tutkintoa hyötykäyttöön ja päädyin ennen pitkää valokuvaamaan cosseja coneissa ja conien ulkopuolella. Kisannut myös nyt muutaman vuoden ajan ja onkin kunnia olla photoshootkisan tuomarina.

Valokuvauksessa hienointa on luovuus niin kameran edessä, kuin myös takana. Kikkoja ja keinoja on lukemattomia ja se oivallus, kun jokin oudolta tuntuva viritelmä tai kikka päätyykin tuottamaan onnistuneimman tuotoksen. Se on se pieni, hiuksenhieno hetki jäätyneenä ajassa, kun mallin ja kuvaajan välinen yhteistyö tuottaa jotain taianomaista ja kaikki yksinkertaisesti toimii. Ja odotan innolla näkeväni konkarikuvaajien, sekä uusien tulokkaiden työn tuloksia.

IG: @kimsjopi

Nianmaho

Vasen kuva: Kuvaaja Nianmaho, Mallina Faroni Cosplay (@faronicosplay)
Oikea kuva: Kuvaaja ja editoija Nianmaho
Ylempikuva: Kuvaaja Nianmaho, Mallina Faroni Cosplay (@faronicosplay)
Alempi kuva: Kuvaaja ja editoija Nianmaho


Moro! 

Cosplay valokuvauksella on erityinen paikka sydämessäni. Olen itseoppinut kuvaaja, ohjaaja sekä editoija, kokemusta minulla on karttunut jo 13 vuoden ajalta. Kartutan osaamistani ottamalla rohkeasti haasteita vastaan, kokeilemalla innokkaasti uusia juttuja sekä tekemällä virheitä.

Valokuvissa sydäntäni sykähdyttää sulava värimaailma, luova tarinankerronta, onnistunut tunteiden välittäminen sekä kekseliäs ympäristön, proppien tai kuvauskaluston käyttö. Tuomaroinnissa kiinnitän huomiota myös kuvien tekniikkaan, sommitteluun sekä jälkikäsittelyyn.

Onnea matkaan! ❤️

IG: @nianmaho