Animekaraoken SM-kisat

Popitatko päivät pitkät animemusiikkia ja osaat kaikkien suosikki sarjojesi kappaleet ulkoa? Oletko innokas laulaja ja esiintyjä? Jos vastasit kyllä niin Matsuconilla on jotain juuri sinulle! Nimittäin jo kolmatta kertaa Matsuconissa järjestetään Animekaraoken SM-kilpailut ja me haluamme juuri sinut mukaan kilpailuumme! Animekaraoken SM-kilpailu pidetään sunnuntaina 11.12.2022 ja kenestä tahansa kilpailuun osallistuvasta conittajasta voi tulla Animekaraoken Suomen mestari.

MITEN PÄÄSEN MUKAAN?

Halukkaat conittajat voivat ilmoittautua kilpailuun Matsuconin karaokehuoneessa. Ilmoittautuminen on auki koko lauantaipäivän ajan ja sunnuntaina tulee ilmoittautua kilpailuun viimeistään klo: 13:00. Karaokevänkärit ohjeistavat ilmoittautumislomakkeen täyttämisessä ja sopivan kappaleen valinnassa. Ilmoittautumisen yhteydessä harjoitellaan kappaletta ainakin pari kertaa.

KILPAILUN KULKU

Mukaan ilmoittautuneet conittajat harjoittelevat kappalettaan pari kertaa karaokehuoneessa ja kerran lavaharjoituksissa, missä tutustutaan lavaan ja sen käyttöön. Kilpailuun osallistuvat laulavat animesarjojen kirjosta esiintyviä tunnusmusiikkeja yleisön edessä ja voittajan valitsee musiikin harrastajista koostuva tuomaristo.

MITEN VOITTAJA VALITAAN?
Tuomaristo arvioi esityksestä kolmea eri osa-aluetta: toteutus, laulutekniikka ja lavakarisma. Osa-alueet arvioidaan asteikolla 1–5.
Arviointi tapahtuu seuraavien kriteerien perusteella:

  • Toteutus: Esiintyjän tulkinta kappaleesta. Tuomarit arvioivat esiintyjän tapaa muokata kappaletta omaan ääneensä ja persoonaansa sopivaksi.
  • Laulutekniikka: tuomarit arvioivat esiintyjän sävelkorvaa ja herkkyyttä kappaleen teknisille puolille.
  • Lavakarisma: Lavakarisma ilmenee monissa muodoissa. Se voi olla esiintyjän varmuutta omista kyvyistään, iloinen esiintymistapa tai synkkää vetovoimaa.

Luovuus palkitaan, joten kannattaa unohtaa estot ja heittäytyä täysillä mukaan esitykseen!

Matsuconin mielestä karaokeen kuuluvat olennaisesti rentous ja hauskanpito. Animekaraoken SM-kilpailu on komeasta nimestään huolimatta myös aloitteleville karaoketähdille sopiva kisa. Lupaamme, että ainakin laulutekniikasta saa vähintään kaksi pistettä pelkästään nousemalla lavalle!