Lauantai 10.8


Avajaiset

Paikka: Juhlasali

klo 10.00–10.30

Tästä se starttaa! Matsucon polkaistaan käyntiin! Tule kuulemaan vinkkejä conissa nauttimiseen ja mitä päivät tuovat tullessaan.


AMV-kilpailu

Paikka: Juhlasali

klo 10.30–12.00

Tervetuloa katsomaan Matsuconin animemusiikkivideo-kilpailun satoa.

Tarjolla on monipuolinen kattaus erilaisia fanivideoita, joista parhaat videot palkitaan ja paikan päällä yleisö saa äänestää omaa suosikkivideotaan.

Varoituksena sen verran kävijöille, että videot voivat sisältää nopeasti vaihtuvia kuvia, korkeaa äänentasoa ja vilkkuvia valoja.


Poro-lolitojen ompelunurkka/paja

Paikka: Kääpä

klo 10.00–18.00

Järjestämässä: Ada Hallikainen

Tästä se starttaa! Matsucon polkaistaan käyntiin! Tule kuulemaan vinkkejä conissa nauttimiseen ja mitä päivät tuovat tullessaan.


Vuosikymmen animemusiikkia – ääni- ja musiikkivisa

Paikka: Iso Kirsikka

klo 11.00–12.30

Järjestämässä: Teemu ”Janiskeisari” Risikko, Nita ”nemoria” Mäenpää

Katsotko animea? Nautitko musiikista? Jos vastasit edes toiseen näistä kyllä, tervetuloa kisaamaan animemusiikin ja -äänien tuntemuksesta!

Visassa on erilaisia kysymyksiä vuosina 2014–2024 ilmestyneiden animeiden musiikeista ja äänimaailmasta. Tervetuloa mukaan yksin tai korkeintaan viiden hengen tiimeissä. Kaksi parasta tiimiä palkitaan.


Puujalka animet 4ever

Paikka: Pieni Kirsikka

klo 11.00–12.00

Järjestämässä: Veli-Matti ”Temno” Ylitalo, Minna ”minnalabanana” Mäkinen

Puujalka-animet on leikkimielinen visailuohjelma, missä kisaajat pääsevät arvailemaan tuoreiden ja klassisten animesarjojen nimiä, jotka ovat menneen suomenkielisen käännöskukkaslaitteemme läpi. Voit tulla ohjelmaan joko yleisöksi tai kisamaan palkinnoista. Kaikki halukkaat kisailijat pääsevät mukaan tähän ohjelmaan. Visailussa parhaiten pärjännyt henkilö tai tiimit palkitaan Manga Cafén lahjakorteilla.


NijiGaku Project: Start of the Rainbow

Paikka: Juhlasali

klo 12.00–13.15

Järjestämässä: Kitkat, Pipa Piparminttu, SVI, Elililyca, Sonjuwu, Emilia ”Rorune” Tuhkanen

Pohjoisen ja etelän idolit yhdistävät voimansa 12-hengen LoveLive! Nijigasaki High School Idol Club -yhteisprojektin muodossa. Tervetuloa nauttimaan säihkyvästä showsta, jossa jokainen sateenkaaren väri hohtaa yksin & yhdessä!


Stardew – Kiss, Marry, Skull Caverns

Paikka: Pieni Kirsikka

klo 12.00–13.00

Järjestämässä: Oskari ”Oskari” Junnila, Henry ”Henry” Brill

Stardew Valley is full of colorful, wonderful characters, what would happen if we pitted them against each other in a brutal game of Kiss, Marry, Kill? Or in this case.. Kiss, Marry, Skull Caverns?

Come join us for a fun game, chat about Stardew Valley and see which of your favorite characters end up in the depths of the Skull Caverns, unless you manage to save them..

Mentimeter will be used for voting and there will be multiple rounds to choose from a set of 3 characters, so come vote and see what others think!


Eripurasta yhteisymmärrykseen: Hahmokehitys Inuyashassa

Paikka: Iso Kirsikka

klo 12.30–13.30

Järjestämässä: Zeni

Inuyasha on sarja, joka tunnetaan hurmaavista ja moniulotteisista hahmoista sekä siitä, miten he kehittyvät tarinan edetessä. Mutta kuinka nämä alussa vastarannan kiiskeiltä vaikuttaneet persoonat löysivät lopulta yhteisen sävelen ja samalla aidon itsensä? Tule kuuntelemaan, kun animeen erikoistunut tutkija tarkastelee eri hahmojen kehityskaarien sisäisiä taisteluita ja merkityksellisiä hetkiä.


Kuka laulaa? Tunnistatko ääninäyttelijän (hahmon) äänestä -visa!

Paikka: Iso Kirsikka

klo 13.30–14.30

Järjestämässä: ristinasta

Oletko seiyuu-expertti tai hahmolaulujen asiantuntija? Osaatko yhdistää nimen, naaman ja (japanilaisen) äänen? Tai luotatko vain todella vahvasti arvauskykyysi? Osallistu yksin tai tiiminä, ota mukaan ladattu älylaite ja tule kokeilemaan osaamistasi – tai vaikka vain nauttimaan musiikista – tähän kovaakin kovempaan kilpailuun!


Kuvitellaan katumuotia -fashion show

Paikka: Juhlasali

klo 14.00–14.45

Järjestämässä: Atte ”linzzi” Parkkonen, Kuvitellaan store

Kuvitellaan store & Poro-Suomen lolitat yhteismuotinäytöksessä nähdään EGL-muodin lisäksi muitakin upeita erikoistyylejä – teemoina ovat kierrätetty, käytetty, tuunattu ja itse suunniteltu! Tule kuulemaan ja katsomaan mikä meitä kaikkia yhdistää ja miksi erityisesti second hand-muoti ja itse tekeminen on sydäntämme lähellä! Saat myös vinkkejä siitä, mistä käytettyä katumuotia löytää – ei tarvitse lähteä Suomea kauemmaksi!


Rikosdekkarin kirjoittaminen Oulussa ja Japanissa (kun et tiedä yhtään mitä olet tekemässä)

Paikka: Iso Kirsikka

klo 14.30–16.00

Sukella hetkeksi amatöörikirjailijan kuplaan kuinka kirjoittaa dekkari, tapahtumapaikkana koto Oulumme ja Japani. Lisäksi raotetaan mikä ajoi tähän ajoittain tuskalliseen projektiin, miksi sen aloittaminen kesti vuosia, mikä lopulta motivoi kirjoittamaan kirjan neljässä kuukaudessa leipätyön ohella ja mitä kirjailija oppi kirjoittamisesta työskennellessään sen parissa niin Oulussa, kuin Japanissakin.

Japanologian kandidaatin Aurora Sainion esikoisdekkari ”Älä anna syntejäni anteeksi” ilmestyy syys-lokakuussa 2024. Kysymykset luennon jälkeen niin kirjoittamiseen, japanologiaan, kuin ilmestyvään kirjaan ovat tervetulleita. Luvassa lisäksi ensimmäinen oteluku kirjailijan suosikki kappaleesta.


Rentoutumista conihumun keskelle

Paikka: Pieni Kirsikka

klo 14.30–15.30

Järjestämässä: Jonna ”HanaSama” Luopajärvi

Conipäivät kun ovat monesti vauhdikkaita keksin, että voisin tarjota muutaman 45min rentoutustuokion, toisen lauantaille, toisen sunnuntaille! Asiasta keskusteltu jo sähköpostitse.


KOHEI – konsertti

Paikka: Juhlasali

klo 15.00–16.00

KOHEI on laulaja ja lauluntekijä, joka on syntynyt Mishimassa, Japanissa. Tokioon muuttamisensa jälkeen hän esiintyi bändin kanssa 7 vuotta, ennen kuin käynnisti soolo-uransa ja muutti Eurooppaan vuonna 2019.

Vuosina 2022 ja 2023 hänellä oli menestyksekäs Euroopan kiertue jolla hän hurmasi yleisön kappaleillaan, joiden juuret ovat hänen omissa kokemuksissaan.

Rock-kappaleet kuten ”Under the Stars” ja ”Danshari” saavat yleisön innostumaan todenteolla!
Vuosi 2024 on lähtenyt tehokkaasti käyntiin uuden singlellä ”SAKURA” sekä lupauksilla unohtumattomasta live kokemuksesta!


Genshin Impact Namecard-visa

Paikka: Pieni Kirsikka

klo 15.30–16.30

Järjestämässä: Miro ”Zombi” Johansson

Tervetuloa testaamaan tietojasi Genshin Impactin uniikeista namecardeista Kahootin muodossa! Osaatko yhdistää hahmon omaan korttiinsa vaikka se olisi mustavalkoinen tai pikselöity? Entä jos namecard ei olekkaan jonkun hahmon vaan palkinto pelin saavutusten keräämisestä? Voittajalle on luvassa pieni palkinto!<3
Huom. Tarvitset oman laitteen jolla osallistua ohjelmaan.


PIIRI: con-tapahtumien Discord-yhteisö

Paikka: Iso Kirsikka

klo 16.00–16.30

Järjestämässä: Hannele ”Edelyne” Tervo

Esittelyssä Piiri, Discord-pohjainen yhteisö, joka syntyi Suomen con-tapahtumien edustajien yhteistyönä. Tavoitteena on luoda voittoa tavoittelematon, sitoutumaton alusta, joka palvelee tapahtumanjärjestäjiä ja kävijöitä yhdistäen heidät jakamaan tietoa ja keskustelemaan. Ajatuksena on, että Piiristä muotoutuu myös uusi harrastajia yhdistävä alusta. Tule kuuntelemaan Piirin kattava esittely, esittämään kysymyksiä ja keskustelemaan. Voit samalla myös hypätä mukaan Piiriin!


Cosplay – kilpailut

Paikka: Juhlasali

klo 16.30–18.00

Matsuconin cosplay-kilpailuissa kisataan tänä vuonna kolmessa eri kategoriassa. Luvassa on perinteinen Cosplay-pukukilpailu aloittelijoiden ja kokeneiden sarjoilla sekä Photoshoot-kilpailu.

Tervetuloa mukaan nauttimaan pukuloistosta. Väliaika esityksen Cosplay-kilpailuissa tarjoaa Oulun Cosplay ry.