Sunnuntai 11.8


Eihän taiteella voi elättää itseään! – ja miten conit tekivät siitä minulle mahdollista.

Paikka: Iso Kirsikka

klo 11.00–12.00

Järjestämässä: Jasu Hintsala

Jo lähes kahdeksan vuotta itsensä omalla taiteen tekemisellään elättänyt Jasu Hintsala kertoo, kuinka Suomen conit edesauttoivat häntä toteuttamaan unelmansa täysipäiväisenä taiteilijana.


Japanese Anime Voice Actor Workshop

Paikka: Pieni Kirsikka

klo 11.00–12.30

Tervetuloa mukaan japanilaisen animen ääninäyttelyn työpajaan!

Etäyhteydellä mukana oleva ääninäyttelijä ja pajan vetäjä Yukari Honma kertoo hieman omasta urastaan ääninäyttelijänä ja samalla tutustuttaa pajaan osallistujan ääninäyttelijän maailmaan ja opettaa japanilaisen ääninäyttelyn nyansseista, mitä voi tulla vastaan milloin vain ääninäyttelyrooleja vetäessä. Paikalla ovat artikulaatio-avustajat Yoko Murao ja Fumika Mochiyama, jotka auttavat pajalaisia japaninkielisten sanojen sanomisissa ja siinä, miten tai millä äänensävyllä mikäkin sana tulisi sanoa.

Työpaja vedetään pääsääntöisesti englanniksi. Mukana on mahdollisuuksien mukaan suomenkielen assistentti.

Työpajaan osallistuminen maksaa 8 €:a/henkilö. Maksimi määrä osallistujia on 30 henkilöä.


˚ʚ♡ɞ˚HeartBiBi˚ʚ♡ɞ˚

Paikka: Juhlasali

klo 12.00–12.30

Järjestämässä: Heartbeat Idols

Minä pidän sinusta, joten loppumme on siis onnellinen, vai mitä♡? Ota kädestäni kiinni ja tule kokemaan sydäntäriipaiseva seikkailu rakkaudesta HeartBeat idolssin kanssa, tällä kertaa kolmen hengen voimin! Minkälaisen rakkaustarinen voimmekaan luoda yhdessä..?


Artist Alleys Here & Abroad

Paikka: Iso Kirsikka

klo 12.30–13.30

Järjestämässä: Silvia

Hello there!

I’m Silvia, an artist from Estonia and I’ve been traveling around artist alleys for about 5 years. I have a background in art, textile and fashion design studies, have participated and won a handful of cosplay competitions and finally turned to using my skills to make art and crafts for artist alleys.

I will share my experience and impressions about conventions around Baltic countries, Finland, Sweden and Germany. You can hear about what it’s like to travel around for in-person events, what similarities and differences there are, what to expect or prepare for specific conventions if you’d also like to participate or travel to nearby locations around Europe. 🙂


Cosplay mafia

Paikka: Kääpä

klo 12.30–14.30

Järjestämässä: Alexa ”Alex” Heikura

Tule mukaan pelaamaan peli tai pari mafia peliä eläytyen omaan hahmoosi


Jasu Wonder World: Vesivärimaalauksen salat

Paikka: Pieni Kirsikka

klo 12.30–14.30

Järjestämässä: Jasu Hintsala

Kunniavieraamme Jasu Hintsalan työpaja, missä avataan vesivärimaalauksen saloja conikävijöille.

Monilla ihmisillä on ennakkoluuloja vesivärimaalauksesta; että se on monimutkainen ja vaikeasti hallittava tekniikka, tai ettei vesiväreillä saa tarkkaa ja siistiä jälkeä aikaiseksi. Minä haluan rikkoa nuo ennakkoluulot niin omalla kädenjäljelläni, kuin nyt myös opettamalla muillekin vesivärimaalauksesta kiinnostuneille, kuinka yksinkertaisilla tekniikoilla saa kaunista jälkeä aikaiseksi.


FFFight

Paikka: Juhlasali

klo 13.00–14.00

Järjestämässä: Tommi Kekkonen

TeamYliYsitonnia olisi jälleen kerran kiinnostunut saapumaan pitämään FFFightia Matsuun. 🙂

Ohjelmakuvaus lyhykäisyydessään;
2 osallistujaa (joko ennakkoilmottautuja tai yleisöstä valittu halukas) ’taistelevat’ leikkimielisessä vuoropohjaisessa taistelussa Final Fantasy pelien tapaan. Voittaja kuitenkaan ei ole se, joka ensimmäisenä saa vastustajansa hp:n alas vaan voittajan päättää yleisö huutoäänestyksellä. Yleensä fiksuin ja filmaattisin taistelija vie voiton kotiinsa!


Genshin Impact -hahmopaneeli

Paikka: Iso Kirsikka

klo 13.30–14.30

Järjestämässä: Henriikka ”Hencosplay” Alapudas

Oletko aina halunnut nähdä Genshin-hahmot yhden pöydän ääressä valmiina vastaamaan vaikeisiin kysymyksiisi? Nyt sinulla on siihen tilaisuus, sillä olemme keränneet kourallisen Teyvatin rakastetuimpia kasvoja kokoon yleisön eteen. Mitä tapahtuu, kun sekalainen seurakunta vaeltajia, ritareita, jumalia sekä sotarikollisia tuodaan yhteen hauskuuttamaan yleisöä 45 minuutin ajaksi? Hyppää matkaamme ja tule ottamaan selvää!


KOHEI – konsertti

Paikka: Juhlasali

klo 14.00–15.00

KOHEI on laulaja ja lauluntekijä, joka on syntynyt Mishimassa, Japanissa. Tokioon muuttamisensa jälkeen hän esiintyi bändin kanssa 7 vuotta, ennen kuin käynnisti soolo-uransa ja muutti Eurooppaan vuonna 2019.

Vuosina 2022 ja 2023 hänellä oli menestyksekäs Euroopan kiertue jolla hän hurmasi yleisön kappaleillaan, joiden juuret ovat hänen omissa kokemuksissaan.

Rock-kappaleet kuten ”Under the Stars” ja ”Danshari” saavat yleisön innostumaan todenteolla!
Vuosi 2024 on lähtenyt tehokkaasti käyntiin uuden singlellä ”SAKURA” sekä lupauksilla unohtumattomasta live kokemuksesta!


☕ Cosplay-iltapäivän teehetki 🍰

Paikka: Iso Kirsikka

klo 14.30–16.00

Järjestämässä: Minna ”minnalabanana” Mäkinen

Tervetuloa mukaan meidän yhteiselle rennolle iltapäiväteehetkelle, missä cosplayta harrastavat panelistimme juttelevat erilaisista aiheista, jotka pyörivät kaikkien rakastaman cosplayn ympärillä. Kannattaako peruukkeja huoltaa? Minne vanhat pieniksi menneet cosplay-asut tulisi laittaa? Pitääkö aina ostaa uudet kengät jokaiselle uudelle cossille? Näihin ja muihin monia askarruttaviin kysymyksiin pyrimme löytämään ratkaisuja, vinkkejä ja niksejä, jotta voisimme vähän säästää rahaa ja olla ekologisempia cossatessamme.


Rentoutumista conihumun keskelle

Paikka: Pieni Kirsikka

klo 14.30–15.30

Järjestämässä: Jonna ”HanaSama” Luopajärvi

Conipäivät kun ovat monesti vauhdikkaita keksin, että voisin tarjota muutaman 45min rentoutustuokion, toisen lauantaille, toisen sunnuntaille! Asiasta keskusteltu jo sähköpostitse.


FNAF – Faniteorioiden lyhyt historia

Paikka: Kääpä

klo 15.00–16.00

Järjestämässä: Noora ”theorem_duckling” Tuomi

Onko Foxy pelaajan ystävä? Ovatko FNAF 4 pelin tapahtumat vain unta? Five Nights at Freddy’s juhlii tänä vuonna kymmenettä vuottaan ensimmäisen pelin julkaisusta. Juhlavuoden kunniaksi onkin aika katsoa ajassa taaksepäin ja muistella faniteorioiden villejä vaiheita vuosien takaa.


Mangavinkkinurkka: Oulun kirjastojen manga-aarteet

Paikka: Pieni Kirsikka

klo 15.30–16.30

Järjestämässä: Katriina ”Kata” Koponen

Hyvää englanninkielistä mangaa – ilmaiseksi? Kirjastot ympäri Suomea tarjoavat yllättävän paljon yllättävän hyvää englanninkielistä mangaa. Oulun kirjastojen suurkuluttaja vinkkaa viihdyttäviä, ihastuttavia ja kiinnostavia teoksia, joihin Oulussa pääsee tutustumaan vain kirjastokorttia näyttämällä. Suositusten pääpaino on aikuisten mangassa. Luento toimii myös yleisenä mangansuositteluluentona.


KUMA Publish – LIVE STREAM Q & A

Paikka: Iso Kirsikka

klo 16.00–17.00

KUMA is a publishing company with a passion for producing top quality BL manga! Live streamed from USA the publishers will answer tricky questions that the Matsucon visitors have in mind. The Q & A is age restricted and people who are +16 years old may attend the Q & A.


MatsuDance

Paikka: Juhlasali

klo 16.00–17.00

Järjestämässä: Pipa Piparminttu

MatsuDance tekee paluun vuoden 2024 tapahtumaan!
MatsuDance haluaa tarjota mahdollisuuden tanssisooloille ja -duoille esiintyä sekä halutessaan kisata.
Tänä vuonna on siis esitys- ja kilpailukategoria!
Yhden esityksen pituus on rajattu lyhyeen mittaan eli 1min – 1min 40sec. Mutta mukaan voi hakea useammalla esityksellä!

MatsuDancen musiikki on rajattu aasialaiseen musiikkiin, mutta koreografian suhteen rajoituksia ei ole! Koreografia voi siis olla cover, oma tai jotain siltä väliltä.
Tärkeintä on että esitys on yleisölle viihdyttävä tavalla tai toisella.

Tarkemmat säännöt ja hakulomake aukeaa kesällä!


Päättäjäiset

Paikka: Juhlasali

klo 17.30–18.00

Aurinko laskee ja Matsuconin päätös häämöttää horisontissa. Päättäjäisissä pääsemme nauttimaan illan viimeisistä hitaista Oulun Cosplay ry:n bändi-esityksellä sarjasta NANA ja kuulemaan tulevia Matsuconin uutisia.