UKK

Onko Matsuconilla vaihtuvaa teemaa?
Pysyvänä teemana on japanilainen ja itä-aasialainen populaarikulttuuri. Kaikenlainen ohjelma tämän teeman ympäriltä on tervetullutta. 

Onko Matsuconilla maskotteja?
Matsuconilla on kolme maskottia, Macchan, Rei-Kun ja Hanako no Oulu. Macchan on maskoteistamme vanhin. Hän on luonteeltaan iloinen, utelias ja aina tutkimassa kaikkea uutta.

Hanako on lämmin, viisas ja tarvittaessa jämäkkä isosisko.
Rei on seikkailullinen, reipas ja kujeileva bilehile ja hän on perheen keskimmäinen.
Hanako ja Rei-kun esiteltiin Matsuconin somekanavilla joulukuussa 2019, Rei pohjautuu vuoden 2019 iltabileiden julistekuvitukseen.

Haluan pukeutua cossiin tai muuhun erikoiseen asuun, onko se OK?
Tapahtumaan voi pukeutua kuten haluaa! Tärkeintä ettei asusi loukkaa ketään ja voit esiintyä siinä vaikka Kalevan kannessa.
Tarkemmat järjestyssäännöt löydät täältä.

Kuka järjestää Matsuconia?
Matsuconia järjestää joukko oululaisia harrastajia, mutta vastaavia asuu myös Oulun ulkopuolella. Tapahtuman takana on voittoa tavoittelematon yhdistys, Pohjoisten conien kyhääjät RY. Kaikki tuotot ohjataan tapahtuman järjestelyyn, esim. tilavuokraan.

Animekaraoken SM-kisat?
Matsuconin erikoisuus on Suomen ainoat animekaraoken SM-kisat. Animekaraoke on karaokea, jossa lauletaan erilaisten animesarjojen tunnuskappaleita. Kisamuoto on helppo ja hauska, riittää että uskallat laulaa lavalla! Ensimmäisen kerran kisat järjestettiin vuonna 2018. Animekaraoken SM-kilpailu on tauolla vuosina 2022 ja 2023.

Matsucon on ikärajaton ja pääsymaksullinen tapahtuma. Lippuhinnat ja tarkat päivämäärät tiedotetaan erikseen somekanavillamme.