Tapahtumapaikka

Matsucon järjestetään Pohjankartanon koululla (navigaattorista riippuen Leevi Madetojan katu 1 tai Suvantokatu 1, 90140 Oulu). 
Pohjankartanon sijainti Google Mapsissa. 

Oulun joukkoliikenteen bussit tulevat hyvin lähelle Pohjankartanoa. Oulun reittioppaan avulla voi hakea bussireittejä.
Bussiasemalta on noin 550 metriä Pohjankartanolle, rautatieasemalta noin 800 metriä. Kauppakeskus Valkeasta ja sen läheisyydestä löytyy apteekki, ravintoloita ja ruokakauppoja. Sisäänkäynti tapahtuu kirjaston puolelta.

Raha

Suosittelemme kävijöitä varaamaan mukaan tarvitsemansa määrän käteistä rahaa. Lähin nostoautomaatti on keskustassa Valkean läheisyydessä.
Suurin osa tapahtuman myyjistä hyväksyy myös korttimaksun.


Narikka ja pukuhuoneet

Pohjankartanolla toimii koko tapahtuman ajan maksuton narikka, johon kävijät voivat jättää tavaroitaan. Narikkaan voi jättää takkien ja pienempien laukkujen lisäksi myös matkalaukut ja suuremmat kassit. Myös cosplaypropit tulisi jättää narikkaan esimerkiksi ohjelmien tai conin kiertelyn ajaksi.
Tavaroiden jättö narikkaan on omalla vastuulla, vaikka teemme parhaamme tavaroiden oikeaoppisen säilömisen kannalta. 
Narikkaan ja tapahtumapaikalle unohtuneita tavaroita säilytetään tapahtumapaikalla 1-2 viikkoa, jonka jälkeen ne siirtyvät Pohjois-Pohjanmaan löytötavarapalveluun. 

Tapahtumapaikalla on erilliset cosplay-pukuhuoneet, jotka merkitään tapahtumapaikan karttaan.


Esteettömyys

  • Tapahtumapaikka ei ole täysin esteetön.
  • Tapahtumapaikalta löytyy hissi. 
  • Inva-WC löytyy talon kolmannesta kerroksesta.
  • Invapaikat löytyvät Pohjankartanon sisäpihalta.

Sisäänkäynnin yhteydessä on ramppeja ja raskaita ovia, joiden avaamiseen voit pyytää apua vänkäreiltä tai järjestyksenvalvojilta. Pääsisäänkäynti on tänä vuonna Yrjö Kallisen puiston puoleinen ovi, joka on samalla puolella kuin Karjasillan kirjasto. Pohjankartanon sisäpihan kautta ei ole sisäänpääsyä tapahtumaan paitsi työvoimalla, myyjillä ja erikoistapauksissa.

Ilmoita infopisteellä, jos tarvitset paikan juhlasalista. Järjestämme tuolit ja muut tarvittavat apuvälineet paikalle mahdollisuuksien mukaan. Juhlasalin invapaikat sijaitsevat ylhäällä vasemmalla puolella.

Avustajat pääsevät tapahtumaan veloituksetta yhdessä avustettavan kanssa. Lisätietoa löytyy Liput-sivulta.


Ensiapu

Tapahtumassa päivystää koko ajan 1–2 ensiaputaitoista henkilöä. Heiltä saa ensiapua pieniin vammoihin ja tapaturmiin. Ensiaputiimi on vaitiolovelvollinen. Huomioithan, että ensiavussa ei anneta lääkkeitä. Ota siis omat särky-, allergia- ynnä muut lääkkeet mukaan.

Muista myös syödä ja juoda päivien aikana, että jaksat nauttia ohjelmasta ja yhdessäolosta. Conissa on vesipisteitä, mutta voit tuoda myös oman juomapullon ja eväitä. Tapahtumapaikan lähellä sijaitsevat ruokakaupat on merkitty ohjelmalehtisen karttaan.

Ensiapupisteelle pääset seuraamalla valkoisia ristejä vihreällä pohjalla. Piste on merkitty myös ohjelmalehtiseen.


Häirintä

Matsuconissa ei hyväksytä minkäänlaista häirintää, ahdistelua, kiusaamista tai muuta epäasiallista kohtelua kävijöitä eikä työvoimaa kohtaan. Asuja saa ihailla, mutta esimerkiksi kuvata ja koskettaa saa vain asianosaisen luvalla. Järjestyksenvalvojat voivat poistaa epäasiallisesti käyttäytyvät henkilöt tapahtumasta.

Jos koet häirintää, ota rohkeasti yhteyttä järjestyksenvalvojaan, infoon tai ensiapupisteeseen. Yhteydenotto ja jutteleminen häirintäyhdyshenkilön kanssa on luottamuksellista ja voit halutessasi toivoa ettei asiaa viedä eteenpäin.  Häirintäyhdyshenkilö on läsnä tapahtumassa. Voit myös lähettää sähköpostia, hairintayhdyshenkilo@matsucon.fi.


Vanhemmille

Matsucon on ikärajaton ja päihteetön tapahtuma. Suurin osa nuorista kävijöistä osallistuu tapahtumaan tutun kaveriporukan mukana. Kannattaa kysyä kaveria mukaan esimerkiksi omalta luokalta tai harrastusporukasta. Tapahtuma on suunniteltu niin, että sieltä löytyy kaikenikäisille ohjelmaa.

Suosittelemme, että kaikkein nuorimmilla osallistujilla ja/tai ensikertalaisilla on aikuinen mukana joko tapahtumassa tai lähistöllä. Usein vanhemmat tuovat autolastillisen nuoria tapahtumapaikalle ja poistuvat omiin menoihinsa päivän ajaksi. Kannattaa tutustua etukäteen järjestyssääntöihin.

Ongelmatilanteissa kannustamme nuoria tulemaan infoon, josta heidät ohjataan eteenpäin.