Järjestyssäännöt

Matsuconissa tulee noudattaa Suomen lakeja. Niiden lisäksi Matsuconilla on muutamia lisäohjeita:

  1. Tapahtumassa oikeat aseet, deaktivoidutkin, sekä niitä erehdyttävästi muistuttavat jäljitelmät ovat kiellettyjä. Vaarattomista materiaaleista, kuten muovista tai pahvista valmistetut asepropit ovat sallittuja. Airsoftaseet ovat sallittuja, kunhan niidet piiput on tukittu. Oikean miekan täytyy olla tylppä ja conialueella se täytyy pitää aina huotrassa lukuun ottamatta kuvauspistettä. Kaikki asepropit täytyy käyttää heti tapahtumaan tullessa infossa, jossa järjestyksenvalvoja tarkistaa ne ja merkitsee ne punaisella teipillä.

  2. Tapahtumaan ei saa tuoda päihteitä. Päihtyneessä tilassa havaitut kävijät poistetaan tapahtumasta. Sähkötupakkaa ei saa käyttää sisällä.

  3. Asu on vapaa, mutta pakollinen: pukeudu asuun, jossa voisit esimerkiksi esiintyä Kalevan kannessa. Jos olet epävarma asusi soveliaisuudesta, voit ottaa yhteyttä tapahtuman järjestäjiin. Muistathan myös kunnioittaa käytökselläsi ja pukeutumisellasi muita conittajia. Matsuconilla on oikeus puuttua esimerkiksi loukkaaviksi koettuihin cosplay-asuihin.

  4. Emme hyväksy conissa minkäänlaista häirintää tai kiusaamista. Häiritsevät henkilöt poistetaan tapahtumasta.

  5. Käytä maalaisjärkeä: laita roskat roskiin ja pullot ja tölkit pullomereen, joka sijaitsee infossa. Älä tuki käytävää ja portaita valokuvaamalla tai hengaamalla.

Tärkeintä on pitää hauskaa ja nauttia tapahtumasta. Ongelmatapauksissa ota yhteyttä lähimpään järjestyksenvalvojaan tai infoon. Matsuconin häirintäyhdyshenkilöön saa yhteyden ensiapupisteeltä sekä infosta.