Taidekuja on paikka, jossa taiteilijat ja kävijät kohtaavat. Kujalle kokoontuu eritasoisia harrastajataiteilijoita myymään laidasta laitaan omia tuotoksiaan. Matsuconissa on myös artesaanipöytiä, jotka löydät myyntipöytäsalista. Matsucon toivottaa tervetulleiksi niin luovat taiteilijat kuin kiinnostuneet kävijät.

Tapahtuma siirtyy keväälle 2021. 
Haku on toistaiseksi kiinni.

Artesaaneiksi voivat hakea henkilöt, jotka harjoittavat ammatillista toimintaa eri käsitöiden ja taidemuotojen kautta. Artesaanit tullaan sijoittamaan tapahtumapaikan myyntipöytäsaliin, ja taidekujalaiset löytyvät erilliseltä taidekujalta. Sekä taidekujalaiset että artesaanit tullaan valitsemaan portfolioiden perusteella, josta löytyy tarkempaa tietoa alempaa!

Pöytäkoot ja hinta:
Taidekuja: 50 cm x 140 cm, 15
Artesaanit: 70 cm x 250 cm, 50  (Hintaan sisältyy yhdelle hengelle badge. Artesaanien badge-etuihin kuuluvat: ilmainen sisäänpääsy, pääsy green roomiin, täysi-ikäisille 2 euron alennus iltabilelippuun, sekä kutsu kaatajaisiin. Jos pöytäpaikan jakaa toisen henkilön kanssa, tulee hänen hankkia ranneke tapahtumaan).

Hinnat sisältävät pöytäpaikan koko viikonlopuksi.

Portfolion ohje:
Valinnat tehdään portfolioiden perusteella, joten panosta omaasi huolella. Portfolion linkki liitetään osaksi ilmoittautumislomaketta. Voit työstää portfoliosi esimerkiksi erilliseen Tumblr-postaukseen, Dropboxiin, Imgrum-galleriaan tai Google Drive kansioon. Portfoliossa tulee olla:

  • Vähintään 4 teosta, enintään 8
  • Avatar (125 x 125 pikseliä), joka liitetään osaksi Matsuconin taidekujalaisten ja artesaanien esittelyjä, mikäli tulet myöhemmin valituksi
  • Voit myös kertoa käyttämistäsi tekniikoista ja välineistä 

Muuta huomioitavaa:

  • Matsucon ei tarjoa rannekkeita taidekujalaisille, eikä heillä ole myöskään oikeutta green roomiin
  • Taidekujalaisilla ja artesaaneilla on mahdollisuus viedä tavaroitaan säilytykseen lauantai-sunnuntai väliseksi yöksi tapahtumapaikassa olevaan lukittuun tilaan
  • Maksutapa: pöytämaksut maksetaan etukäteen tilisiirrolla
  • Jos joudut perumaan taidekuja – tai artesaanipaikan, ilmoita siitä lauantaihin 15.7. mennessä osoitteeseen taidekujavastaava@matsucon.fi. Mikäli et ilmoita peruvasi pöytäpaikkaa, joudut silti maksamaan pöydästä. Ilmoittamalla ajoissa joku muu voi saada pöytäpaikkasi.

Mikäli taidekujaan tai artesaaneihin liittyen herää kysymyksiä tai kaipaat lisätietoja, ota rohkeasti yhteyttä Matsuconin taidekujavastaavaan osoitteessa taidekujavastaava@matsucon.fi