Mangapaja

kirjoittaja

Mangapaja on kaikille avoin piirrustuspaja. Voit halutessasi tuoda omat välineet mukanasi. Puhumme myös shoujo- ja shonen-tyylien eroista sekä yhtäläisyyksistä. Pohdimme myös, mikä tekee japanilaisesta hahmotaiteesta omintakeista?

Pajan alkuun sisältyy mahdollisesti pienimuotoinen johdatus ”mangatyyliin” ja sen peruselementteihin. Vaikka suoranaista mangatyyliä sääntöineen ei ole olemassa, voidaan verrata ja huomata, että useat shonen- ja shoujomangataiteilijat käyttävät hyvin samankaltaisia elementtejä erityisesti hahmotaiteessa: suuret silmät ja nurinkuriset mittasuhteet. Mutta kuinka päästä japanilaisten taiteilijoiden teosten jäljille, sekä kehittää omaa tyyliä ilman että hahmotuotoksista tulee muotoaan muuttavia, aliensilmäisiä olioita. Mitä tulee ottaa huomioon myös tyylitellyssä ihmisanatomiassa? Oletan juuri hahmotaiteen kiinnostavan suurinta osaa pajaan osallistujista.

Kuvataiteilijana, tarjoan pajaan kokemuksen lisäksi näkemystä myös anatomian tuntemisen tärkeydestä hahmotaiteessa. Tarkoituksena on taata rauhallinen pajailmapiiri aihekeskusteluineen.

Event Timeslots (1)

Kimchi, lauantai

Marianne Kammonen